Lempeän tulinen kurpitsakeitto

Nyt kun täällä on selvitty loppukesän helteistä hengissä, alkaa taas maistua lämpimät keittoruoatkin vanhaan malliin. Täytyy sanoa, että henkilökohtaisesti nautin näistä raikkaista syyspäivistä sata kertaa enemmän kuin jatkuvasta + 30 °C:een helteestä. Tosin nämä Saksan raikkaat syyspäivät tarkoittavat sellaista mukavaa 15-20 °C:een lämpötila, että ihan vielä ei ole tarvinnut pipoja kaivaa kaapista esille.

Tämä ihanan täyteläinen kurpitsakeitto saa makunsa paahdetusta kurpitsasta, chilistä, kurkumasta ja juustokuminasta. Ihan yksi lempparikeitoistani ehdottomasti!

wp-1474917490865.jpg

wp-1474890473152.jpg

Kurpitsakeitto (4 annosta)

1 myskikurpitsa tai mikä tahansa muukin kurpitsa käy
1 sipuli
1 (mieto) chili
6-7 dl vettä
1-2 dl kookos-/kaura-/soijakermaa
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Leikkaa myskikurpitsa ensin pitkittäin kahtia, koverra siemenet pois lusikalla ja leikkaa kurpitsa siivuiksi. Levitä leivinpaperille, pirskottele päälle oliiviöljyä ja paahda 200 °C:ssa pehmeäksi, noin 30-45 min. Riippuu paljolti palojen koosta ja vähän kurpitsastakin, kuinka nopeasti se pehmenee. Anna jäähtyä ja kuori palaset. Voit tehdä tämän vaiheen etukäteen jo vaikka edellisenä päivänä.

Lämmitä kattilassa reilu loraus oliiviöljyä. Lisää öljyn joukkoon kurkuma, juustokumina, paprika, mustapippuri sekä pilkottu chili ja sipuli. Freesaa hetki, kunnes sipulit ovat hieman kuullottuneet. Lisää joukkoon kurpitsat ja vesi sekä suola. Anna kiehua noin 10-15 minuuttia hieman poristen, kunnes kurpitsat alkavat muussautua. Lisää tarpeen mukaan vettä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää haluamaasi kermaa pehmentämään makua ja kiehauta vielä kertaalleen lämpimäksi. Lisää vettä tai kermaa sen mukaan, kuinka löysää keittoa haluat. Tarjoile kurpitsansiementen kera.

wp-1474890464667.jpgwp-1474890482167.jpg

Maukasta keskiviikkoa! <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s