Kesän parhaat mansikkajädet

Kesän paras aika, mansikkakausi, on jälleen koittanut! Nyt niitä ihania punaposkisia makeita pullukoita saa taas ahmia mahan täydeltä – ja laittaa ehkä jokusen pakkaseenkin talven varalle.

Lupailin teille mehujääohjeita, joten tässäpä yksi. Mansikoista syntyy nimittäin helposti myös kesän ehdottomasti parhaimmat mehujätskit! Kaveriksi lisäsin vähän limeä ja minttua, mutta yksinkertaisimmillaan tarvitset vain yhtä raaka-ainetta. Mansikkaa.

image

Mansikka-lime mehujäät (~ 4 kpl)

n. 15 keskikokoista mansikkaa + pari extramansikkaa
puolikkaan limen mehu
n. 6-8 mintun lehteä

Surauta mansikat, limemehu ja mintunlehdet sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Leikkaa kokonaisista mansikoista yhteensä kahdeksan viipaletta, kaksi per jätski. Täytä ensin muottien alaosa seoksella ja lisää jokaiseen keskelle mansikkaviipale. Auta veitsenkärjellä, jos mansikka ei halua asettua hyvin. Kaada muotit lähes täyteen ja lisää toiset mansikkaviipaleet vastaavasti. Täytä loppuun, nakkaa tikut muotteihin kiinni ja laita pakkaseen jäätymään.

Ainesten määrällä ja suhteella ei ole tässä kovin suurta merkitystä. Riippuu paljolti myös mansikoiden koosta, kuinka paljon seosta tulee. Omaan makuuni mansikat tuovat jäätelöihin niin paljon makeutta, etten lisännyt muuta makeutusta. Halutessasi voit lisätä joukkoon esimerkiksi teelusikallisen hunajaa. Jos haluat jättää turhan hifistelyn sikseen, soseuta pelkkää mansikkaa, kaada muotteihin ja pakasta. Ei voisi olla helpompaa!

Paras ja terveellisin hellepäivän viilentäjä! Voittaa kaupan lisäainesokerijäätelöt mennen tullen.

Aurinkoista päivää! <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s