Home sweet home

Hellurei! Täällä ollaan taas. On äärimmäisen mukavaa käydä välillä matkustelemassa, mutta onpa ihanaa olla taas kotona! Päätimme näppärästi ajoittaa vielä tämän talven flunssat samaan syssyyn loman kanssa, joten hieman on ollut ihmisestä puhti pois. En ihan heti muista, koska olisin viimeksi ollut yhtä pahassa flunssassa. Ylipäätään, olen todella harvoin edes kipeä. Nyt alkaa pitkästä aikaa tuntua olo jo kohtalaisen normaalilta ja jaksaa taas tehdä muutakin, kuin vain kaivautua mahdollisuuden tullen peiton alle. Toisaalta, olen enemmän kuin kiitollinen, että meillä oli ”vain” flunssaa. Nyt on ollut niin paljon mahapöpöjäkin liikkeellä, että nenän niistäminen tuntuu pieneltä ongelmalta siihen verrattuna. Voimia kovasti kaikille muillekin tautien kanssa kamppailijoille! Nyt kannattaa tuplata probioottiannokset ja muutenkin pitää huoli tarvittavien vitamiinien saannista ja nesteytyksestä.

Lomailimme siis helmikuun puolella 1,5 viikkoa Thaimaan lämmössä. Minä tosiaan tulin kipeäksi jo ennen lähtöä ja lopulta matkaseurueestamme 5/6 oli jonkinasteisessa flunssassa. Lapsukaisella tuo tauti onneksi kesti silloin vain pari päivää ja itsekin paranin melko nopeasti. Tulimme kuitenkin uudelleen kipeäksi (vai lieneekö samaa tautia edelleen) pari päivää kotiinpaluun jälkeen ja olemme edelleen minin kanssa vähän kipeitä.

Minulla oli etukäteen jonkinlainen ajatus kirjoitella teille jotain juttua kaukomaille matkustamisesta taaperon kanssa, mitä hän siellä pystyi syömään ynnä muuta. Varmaan moni muukin pohtii ihan samoja asioita ennen matkaa. Siinä kävi kuulkaas kuitenkin niin, että ilmeisesti kuumuudesta johtuen meidän kaikkiruokainen ja melko suuriruokainenkin tyttö eli koko loman ajan pääasiassa vesimelonilla ja munakkaalla. Välipalaksi meni vielä hedelmäsosepussukoita ja banaania, ja iltaisin välillä puuroa. Tilasimme muutaman kerran hänelle ihan omia ruokia ravintolassa (riisiä, kasviksia, kasviskeittoja), mutta luovutimme melko nopeasti, koska kaikki jäi aina syömättä. Neiti sitten napsi meidän lautaselta pieniä makupaloja, jos edes jotain huoli. Lämmön lisäksi uusi ihmeellinen ympäristö oli myös niin houkuttava, ettei ruokapöydässäkään malttanut istua suunnilleen kahta minuuttia pidempään. Olipa helpotus päästä kotiin ja huomata, että meillä sentään osataan syödä vielä ihan normaalistikin! Kaikenkaikkiaan matka minin kanssa meni tosi kivasti. Kuumuus kyllä selvästi uuvutti pientä matkustajaa, mutta muuten hän oli ihan oma pirteä itsensä. Ja uiminen oli ihan superhauskaa! Jos joku siellä murehtii, mitä vähän päälle yksivuotias syö lomamatkalla niin huoli pois, pelkällä vesimelonilla ja munakkaallakin voi näköjään helposti elää, hahah.

Matkasta ei muuten jäänyt kovin kummoista kerrottavaa, sillä sairasteluista johtuen emme jaksaneet käydä ihan hirveästi missään. Mutta mikä tärkeintä: aurinko paistoi, lämmintä oli tasaisen varmasti ja vesi riittävän viileää. Minä sain jopa luettua kokonaisen kirjan matkan aikana mummin ja kummin vahtiessa lapsukaista – ehkä parasta luksusta mitä voi olla.

wp-1457553737030.jpeg

Näiden naistenpäiväkukkasten myötä toivotan kaikille oikein mukavaa viikonjatkoa! Nautitaan kevääntulosta, auringosta ja Suomessa niin ihanista keväthangista!

<3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s