Muutto

Edellisestä blogikirjoituksesta onkin taas vierähtänyt tovi, tai ennemminkin pieni ikuisuus. Tällä kertaa siihen on kuitenkin varsin hyvä selitys. Muutimme nimittäin pari viikkoa sitten perheemme kanssa Saksaan. Olimme pohtineet tänne muuttoa jo pidemmän aikaa, sillä reissaaminen Suomen ja Saksan välillä alkoi loppupeleissä tuntua melkoisen kuluttavalta. Jännittävää, mutta samalla niin odotettua ja helpottavaa – vihdoin on koko perhe saman katon alla.

Muutosta lähtien hulinaa on riittänyt ja ensimmäinen viikko meni aikalailla asioita järjestellessä ja Ikeassa juostessa, jotta saimme kämpän edes jotenkuten asuttavaan kuntoon. Saimme vasta viime viikolla internetin tänne uuteen asuntoon, joten senkin vuoksi blogin päivittäminen on ollut aikalailla mahdotonta. Olin jo naputtelemassa teille kuulumisia alkuviikosta, mutta pienenä takaiskuna ruokamyrkytys kaatoi meitsin pariksi päiväksi pelistä pois. Onneksi se taudinpaholainen on nyt taltutettu! En toivoisi moista kenellekään. En varsinkaan, jos täytyy olla kahdestaan kotona kohta 1-vuotiaan takiaisen kanssa, huh.

Näkymä parvekkeelta

Näkymä parvekkeeltamme

Muutimme kaupunkiin nimeltään Aschaffenburg, joka sijaitsee noin 40 km:n päässä Frankfurtista. Kaupunki on tähän mennessä osoittautunut vallan ihastuttavaksi. Täällä on paljon vanhoja rakennuksia, mutta silti sopivasti uuttakin ja kaikki palvelut saatavilla. Asunnoltamme on matkaa juna-asemalle noin 1,5 km ja ihan ydinkeskustaan 2,5 km. Aikalailla sopiva matka, joka menee vielä helposti kävellen. Juna-asemalta on suora yhteys Frankfurtin keskustaan tai lentokentälle, ja matka vie aikaa puolisen tuntia.

Olen niin onnellinen, että lopulta löysimme asunnon juuri täältä! Asunnon löytäminen oli melkoisen työläs ja aikaavievä prosessi, mutta nyt tuntuu, että tämä on juuri se paikka mihin meidän kuului muuttaa. Emme missään nimessä halunneet mihinkään ihan Frankfurtin keskustaan ruuhkan ja hälyn keskelle. Täällä on mukavan rauhallista ja heti lähistöltä löytyy paljon luontoa, puistoja, leikkipuistoja ja liikuntapuisto aikuisillekin. Täällä tuntuu olo paljon turvallisemmalta kuin suurkaupungissa ja pimeälläkin uskaltaa helposti lähteä kipaisemaan vaikka kaupassa. Ja niin halutessaan Frankfurtiinkin pääsee ihan hujauksessa.

Tähän mennessä aika onkin mennyt lähinnä lähiseutuihin tutustuessa. Kävimme viime viikolla minin kanssa keskenään kaupungilla pyörimässä ja samalla kävin kyselemässä saksankielen kurssista, joka järjestetään joka perjantai aamupäivällä. Mukaan onneksi mahtui vielä. Viime viikon tunnit jäi valitettavasti vielä väliin mahapöpön takia, mutta tällä viikolla sitten! Kurssi on siitä kiva, että oppituntien ajaksi lapsille on järjestetty hoitajat, joten itse pääsen rauhassa opiskelemaan. Ehkä saksan opiskelun voisikin ottaa jopa enemmän hengähdyshetkenä arjesta, kuin opiskeluna. Jännityksellä jään odottamaan minkälaista siellä tulee olemaan.

Keskuspuisto. Varmasti kesällä aika kiva paikka oleskella. Kaunis näin syksylläkin.

20151104_141110

Oli muuten melko huolestuttavaa huomata, kuinka riippuvainen sitä nykyään onkaan netistä. Tuntui, ettei mitään asioita voinut hoitaa, eikä mitään voinut tehdä. Toisaalta oli tietyllä tavalla jopa rentouttavaa, että sai olla hetken hyvillä mielin irti kaikesta somesta, kokonaan ilman puhelinta tai läppäriä. Luonnollisesti bloggailu, ja tämä ala muutenkin, ovat täysin netistä riippuvaisia, joten ilman ei yksinkertaisesti vain pärjää. Ristiriitaista. Ehkä pieni netti- ja sometauko olisi silloin tällöin kuitenkin ihan paikallaan, muutenkin kuin pakon sanelemana. Meillä ei ole täällä myöskään telkkaria, mutta sitä emme ole niinkään vielä kaivanneet. Saa nähdä tuleeko kyseistä kapistusta edes hommattua. Toisaalta sieltä saisi hyvää kielikylpyä, koska kaikki ohjelmat on tietenkin dubattu saksaksi (jippii..).

Blogissa saattaa olla jatkossa hieman enemmän kuulumisia ja juttuja täältä Saksanmaalta, sillä blogi toimii luonnollisesti myös kätevänä kanavana välittää meidän kuulumisiamme sinne koto-Suomeen, ja kahta erillistä blogia minulla ei ole mitenkään aikaa kirjoittaa. Mutta älkää huoliko, varmasti myös hyvinvointi- ja ruoka-aiheisia juttuja tulee vanhaan malliin (toivottavasti myös vähän useammin, kröhöm). Täällä saattaa mennä vielä jonkin aikaa, että kauppojen ruokatarjonta alkaa tulla tutuksi ja löydän itselleni taas ne parhaat luottotuotteet, sillä tällä hetkellä tuoteselosteiden lukemiseen menee puolet kauppareissuajasta. Varmasti löytyy myös paljon uutta kokeiltavaa. Bio-tuotteita täällä on ainakin ihan mukavasti tarjolla! Sen sijaan gluteenittomuus luo välillä melkoisia haasteita.

Toivottavasti lueskelette juttuja vielä jatkossakin! Leppoisaa viikkoa <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s