Sormiruokailijan mustikkapuuropallerot

Meillä on vallalla tällä hetkellä melkein totaalinen lusikkalakko. En tarkoita nyt itseäni vaan tuota meidän miniä. Neiti (9,5 kk) on syönyt jo pitkään omin sormin ruokansa, mutta silloin tällöin hänelle on saanut vielä lusikalla syöttää edes jotakin. Varsinkin liikenteessä ollessa lusikalla syöminen olisi hieman helpompaa ja siistimpää touhua, mutta pari lusikallista on ihan maksimi mikä menee alas, sitten tulee stoppi. Näin ollen, koska aamu- tai iltapuurotkaan ei enää lusikoiden uppoa, syödään meillä nykyisin puurotkin sormin. Mikäli puuroa syödään. Lusikkalakon myötä olen tarjoillut vaikka ja mitä eri vaihtoehtoja puuron tilalla. Puuro on kuitenkin helppo, nopea ja taloudellinenkin vaihtoehto, ja sen vuoksi haluaisin sitäkin edes välillä tarjota. Olen aiemmin keittänyt puuron vain hieman jämäkämmäksi, jolloin se on ollut helpompi sormin syödä. Sellaisenaan puuro on vain niin pirun sotkevaa, että puuronjämiä tuntuu ruokailun jälkeen löytyvän jokapuolelta.

Eilen sain idean upgreidata puuropalleroita hieman pidemmälle, josko ne sitten pysyisivät hieman paremmin kasassa. Lisäsin joukkoon vielä mauksi hieman mustikkaa – ja hyvin näytti minille aamupalaksi maistuvan. Palleroita voi myös pakastaa ja ottaa sulamaan annoksina. Toimii vallan hyvin ilman mustikkaakin (ja sotkee vähemmän). Voit heittää joukkoon mitä tahansa marjoja, hedelmiä tai vaikka hedelmäsosetta. Marjat voi soseuttaa puuron joukkoon, jos haluat palleroihin tasaisemman rakenteen. Tein pallerot kaurahiutaleista, mutta yhtä hyvin käy esim. tattari tai vaikka riisi. Nämä on näppärä tehdä edellisenä iltana valmiiksi, jolloin aamulla on ruoka valmiina odottamassa. En lupaa, että ihan ilman sotkua näidenkään syöminen menisi, mutta jospa edes hieman vähemmällä.


Sormiruokailijan puuropallerot (8-10 kpl)

0,5 dl kaurahiutaleita
vajaa 1 dl vettä
2 tl kookosöljyä
mustikoita tai muita marjoja

Keitä puuro semijämäkäksi ja sekoita joukkoon kookosöljy ja mustikat. Lusikoi jääpalamuotteihin napakasti (tai lautaselle keoiksi) ja laita jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään.

Aamupalaksi meni meillä kolme puuropalleroa (neljäs muussattiin tarjottimeen), yksi kananmuna, melonia, kurkkua ja Talk-muruja. Meillä muuten uppoaa tällä hetkellä kutiavien ikenien (oletettavasti) takia kylmä ruoka paljon paremmin kuin lämmin, joten nämä ovat senkin vuoksi oivaa tarjottavaa, vaikka vähän kohmeisinakin.

Aurinkoista alkusyksyn viikonloppua! <3

Yksi kommentti artikkeliin ”Sormiruokailijan mustikkapuuropallerot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s