Kesätunnelmia ja raikas minttukaakaosmoothie

Havahduin tänään sellaiseen tosiasiaan, että kesäkuu on kohta ohitse. Mitä ihmettä?! Kesäkuun viimeinen päivä, enkä ole vielä edes heittänyt talviturkkia, joka on normaalisti tippunut päältä jo toukokuun puolella. Jollain tavalla tuntuu, ettei kesä ole vielä kunnolla alkanutkaan ja kohta sen huomaakin jo menneen ohitse. Ei kiva. Johtunee kai osittain kylmästä alkukesästäkin, ettei kuluva kesä ole tuntunut vielä oikealta kesältä lainkaan. Onneksi lähipäivinä ollaan saatu taas nauttia hieman lämpimämmästä säästä, ja lisää pitäisi olla luvassa!

Joka vuosi ajan kuluminen yllättää, mutta nykyisin aika ei kulu, se vain yllättäen katoaa. Toisaalta välillä aina odottaa jotain tiettyä tapahtumaa ja toivookin ajan kuluvan, mutta seuraavassa hetkessä aika on hujahtanut ennätysvauhtia eteenpäin, ja yhtäkkiä huomaa kuukauden tai parin taas menneen. Ennen mammalomaa monet pelottelivat kovasti kotona tylsistymisestä ja seinien päälle kaatumisesta. Odottelen edelleen niitä tylsiä pitkiä päiviä, sillä tällä(kin) hetkellä päivät täyttyvät jos jonkinlaisesta puuhasta, eikä tunnit tunnu riittävän mihinkään.

Aurinkolahti – Suomen Riviera

Kesä on bloggailun kannalta hieman haastavaa aikaa, sillä kotona tulee oltua kohtalaisen vähän. Mikäli emme ole reissussa jossain päin Suomea tai maailmaa, niin lämpiminä päivinä kaiken liikenevän ajan haluaa viettää ystävien kanssa ulkona auringonsäteistä nauttien. Sisätiloissa koneella naputtelu ei ole silloin ihan ensimmäisenä mielessä. Illat meneekin sitten kotitöiden parissa ja pian onkin taas aika mennä nukkumaan. Minun on kuitenkin näin kesäisin ihan supervaikea mennä ajoissa nukkumaan, koska ulkona on lähes läpi yön niin valoisaa. Kun yömyöhään kukkumiseen yhdistetään aamulla klo 6 heräävä vauva, jää yöunet välillä melko vähiin. Aamuihin voi yrittää saada lisää boostia hyvällä aamupalalla ja parilla kupillisella kahvia. Jos ei kahvikaan saa silmiä auki, on tämä jo instan puolella vilahtanut raikas smoothie yksi varteenotettava keino saada itsensä edes jotenkin hereille. Sisältää myös kivasti energiaa, hyviä rasvoja, kalsiumia ja rautaa. Hyvä juoma myös hellepäivien viilentäjäksi!


Minttukaakaosmoothie (2 pientä annosta)

pari kourallista lehtikaalia
n. 2 dl pakastettua pinaattia (tai pari kourallista tuoretta)
puolikas avokado
reilusti mintunlehtiä
3 rkl kaakaovoita
1 rkl sitruunamehua
kylmää vettä

Heitä kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Lisää vettä sen mukaan, kuinka tuhtia tai juoksevaa smoothiesta haluat. Käytin pakastettua pinaattia, mutta voit hyvin käyttää myös tuoretta. Kaada lasiin ja nautiskele!

Blogissa on ollut hieman hiljaista lähiaikoina, pahoitteluni siitä. Olimme pari viikkoa euroopassa reissaamassa ja palasin viikko sitten kotiin. Kirjoittelen teille matkasta lisää, jahka saan käytyä kaiken kuvamateriaalin läpi.

Virkeää viikonjatkoa! <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s