Kuukauden vinkki: Luonnon ihmetuote kookosöljy

Monelle kookosöljy varmasti onkin jo päivittäisessä käytössä oleva tuote, mutta kenties siellä on myös lukijoita, joille se on vielä enemmänkin mystinen kummajainen. En ymmärrä, miten ihmeessä olen aikaisemmin voinut tulla ilman tätä ihmeöljyä toimeen, sillä sitä voi käyttää niin sisäisesti kuin ulkoisestikin ihan äärettömän monipuolisiin käyttötarkoituksiin. Tässä niistä koottuna muutamia.

Ravintona – Kookosöljy sisältää paljon keskipitkiä rasvahappoja, minkä vuoksi se on hyvä energianlähde ilman lihottavaa vaikutusta. Sopii loistavasti aamupuuron joukkoon, leivän päälle, raakasuklaaseen ja -kakkuihin tai smoothien joukkoon. Rohkeimmat voivat kokeilla kookosöljyä myös kahvin seassa.

Ruuanlaitto – Kookosöljy sopii erinomaisesti paistamiseen, sillä se kestää vakaana 76 °C:en lämpötilaan saakka, eikä näin ollen hapetu niin herkästi kuin esimerkiksi rypsiöljy. Maku on kohtalaisen mieto ja hieman pähkinäinen.

20150519_175247-2

Ihonhoitoon – Käytä kosteusvoiteen tapaan vartalo- tai käsivoiteena, tai kasvoilla kosteuttavana naamiona. Sopii atooppiselle iholle, herkälle päänahalle, limakalvoille sekä lasten herkälle hipiälle.

Aurinkovoiteeksi – Kookosöljy antaa luonnollisen suojan auringolta, ja antaa kauniin rusketuksen, toimii erinomaisesti myös after sun -voiteena. Muista kuitenkin normaalit varoajat auringossa oleskelulle, varsinkin, jos palat herkästi!

Hiuksille – Käytä naamion tavoin kosteuttamaan kuivia hiuksia. Pese huolellisesti käsittelyn jälkeen.

Deodoranttina – Sipaise pieni määrä öljyä kainaloihin. Öljyn teho perustuu sen luonnollisesti antibakteerisiin ominaisuuksiin. Ei siis estä hikoilua, mutta estää hienhajun muodostumista.

Öljypurskutteluun – Ota teelusikallinen kookosöljyä ja anna sen sulaa suussasi. Siirtele öljyä suussasi puolelta toiselle ja purskuttele noin 10-15 minuutin ajan (tai niin kauan kuin ehdit). Pese käsittelyn jälkeen hampaat normaalisti. Öljypurskuttelu ehkäisee bakteerien muodostumista suussa ja lisäksi se valkaisee säännöllisesti käytettynä hampaita. Kannattaa kokeilla!

Voit ottaa kauneudenhoitoon tarkoitetun öljyn erilleen omaan purkkiinsa. Jos otat öljyä matkalle mukaan, on hyvä huomioida, että se muuttuu juoksevaksi 25 °C:ssa. Valitse siis tiivis purkki, ettei öljy pääse karkuun.

Mitä muita hyväksihavaittuja käyttökohteita sinulla on tälle ihmeöljylle?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s