Puolivuotiaan sankarittaren banaani-mansikkakakku

bamakakku2

Meidän vauva on tänään puolivuotias! Mihin ihmeeseen tämä aika oikein häviää? Vaikea ymmärtää, että vasta puoli vuotta sitten tuo pieni ihminen tupsahti maailmaan, tuntuu kuin hän olisi ollut täällä aina <3

Pitihän puolivuotiaalle sankarille tietysti tehdä kakku, joten päätin loihtia hänelle ihan ikioman hedelmäkakun. Neiti syö jo jonkinverran itse omin sormineen, ja niinpä hän pääsikin ihan omin pikku kätösin tämän kakun kimppuun. Pohjana kakussa on banaanikauralettu, kerroksissa banaania, mansikoita ja kookoskermavaahtoa.

Meinasin ensin jättää koko jutun julkaisematta, koska kakusta ei ehkä tullut ihan niin hieno kuin olin mielessäni visioinut. Nähtyäni kuitenkin millaisen kohtelun kakku sai, totesin, ettei kakun ulkonäöllä taidakaan olla niin suurta merkitystä. Ei sillä, etten olisi jo etukäteen arvannut lopputulosta..


Vauvan (tai miksei aikuisenkin) banaani-mansikkakakku

bamakakku6

puolikas banaani
0,5 dl kaurahiutaleita
banaanisiivuja
mansikoita (kotimaisia, pakaste)
vajaa 1 dl kookoskermaa pahvitetrasta

Muussaa banaani ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Muotoile leivinpaperin päälle sopivan kokoinen lätty ja paista 200 °C:ssa noin 15 minuuttia. Jos sörsseliä jää yli, voit muotoilla lopuista  pötkylöitä sormin syötäväksi evääksi vauvalle (tai itsellesi). Vatkaa kylmä kookoskerma ja sekoita joukkoon reilu ruokalusikallinen muussattuja mansikoita. Levitä ensin kerros kermavaahtoa pohjan päälle ja lado päälle banaani- ja mansikkasiivuja. Jatka samaan malliin, kunnes haluamasi mallinen kakku on valmis. Syö jäljelle jäänyt kermavaahto.

Pohjaksi kävisi muuten yhtä hyvin (ellei jopa paremmin) banaani-muna lettunen, joka on rakenteeltaan hieman kuohkeampi. Siihen tarvitset puolikkaan banaanin, 1 munan ja 2 rkl kaurahiutaleita (kauran voi jättää poiskin). Muussaa, sekoita ja paista letut pannulla miedolla lämmöllä. Tein pelkän kauraversion, koska meillä ei olla vielä kananmunaa maisteltu.

Puolitin kakun, annoin toisen puolen vauvalle ja söin toisen puolen itse. Sankari taisi maistaa omasta puolikkaastaan hieman pohjan kulmaa, mansikkaa ja kookoskermaa. Kookoskermaa (ja kookosmaitoa) voi antaa alle 10 kk ikäiselle, toisin kuin maitotuotteita. Määrät kannattaa näin pienelle tietysti pitää kohtuullisena. Tuosta annoksesta ei neidin mahaan saakka päätynyt varmasti paljoakaan, mutta kyllä hän sitä mielellään maisteli ja… no, lopputuloksen näette alla.

bamakakku4 bamakakku5

Hyvää helatorstain iltaa kaikille ja onnea muillekin päivänsankareille! <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s